ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου


ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκεται σε απεργία από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 29. Πολλοί δεν το γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι θα γνωρίζουν γιατί απεργούμε. Με το παρόν απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας για να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας.

Δεν απεργούμε απλώς γιατί κάποιοι από εμάς θα χάσουν το μισθό τους. Απεργούμε γιατί θεωρούμε ότι η αδιάκριτη, χωρίς αξιολόγηση μαζική απόλυση εργαζομένων από το δημόσιο τομέα απορυθμίζει την αγορά εργασίας, αυξάνει την ανασφάλεια όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των δημόσιων υπαλλήλων. Οι απολύσεις στο δημόσιο οδήγησαν και οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και στην εμπέδωση ενός κλίματος τρομοκρατίας στην αγορά εργασίας. Με 30% ανεργία και ονομαστικούς κατώτατους μισθούς 500 ευρώ, στην πραγματική αγορά ο μισθός θα είναι πολύ χαμηλότερος με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ένσημα και δικαιώματα. Με τέτοιους μισθούς δεν υπάρχει αγορά για καμιά μικρή επιχείρηση.

Δεν απεργούμε γιατί κάποιοι από εμάς θα χάσουν τις θέσεις τους. Απεργούμε γιατί κάθε χαμένη θέση στο πανεπιστήμιο, κάθε χαμένη θέση στις δημόσιες υπηρεσίες είναι ένα πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Απεργούμε γιατί πιστεύουμε ότι η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και πολλά άλλα είναι δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα. Απεργούμε γιατί ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, οι πόροι της και το δυναμικό τους ανήκουν στους πολίτες της και όχι στις τράπεζες και τις εταιρείες.

Δεν απεργούμε απλώς επειδή μας θίγει ένας νόμος. Απεργούμε γιατί θεωρούμε ότι η δημοκρατία στη χώρα μας πάσχει. Απεργούμε γιατί οι βουλευτές δεν διαβάζουν τους νόμους που ψηφίζουν. Απεργούμε γιατί τους νόμους που ψηφίζονται τους αλλάζουν τα μεσάνυχτα διορισμένοι υπουργοί. Απεργούμε γιατί οι νόμοι ερμηνεύονται κατά το δοκούν με εγκυκλίους από υπουργικά γραφεία. Απεργούμε γιατί άνθρωποι βασανίζονται στη ΓΑΔΑ όπως και πριν 40 χρόνια. Απεργούμε γιατί δημοσιογράφοι διώκονται επειδή δημοσιεύουν την αλήθεια. Απεργούμε γιατί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ελέγχουν τα κέντρα (παρα)πληροφόρησης και χωρίς ενημέρωση δεν υπάρχει δημοκρατία. Απεργούμε γιατί ως εργαζόμενοι βρεθήκαμε χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ανάμεσα στις συμπληγάδες των διεθνών τοκογλύφων και ενός ανεύθυνου πολιτικού προσωπικού το οποίο μόνη έγνοια έχει την πολιτική του επιβίωση και την τακτοποίηση αδιαφανών για εμάς συμφερόντων.

Απεργούμε γιατί μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου αποπροσανατολίζει τους πολίτες και τους παροτρύνει σε φασιστικές μεθόδους και πρακτικές. Απεργούμε για να αντισταθούμε στο φασισμό που συστηματικά καλλιεργείται από κάποιους μέσα στην κοινωνία άλλοτε φανερά και άλλοτε συγκαλυμμένα. Απεργούμε ενάντια στις συμμορίες που αλωνίζουν τη χώρα χτυπώντας και τρομοκρατώντας με την άνοχη της πολιτείας. Απεργούμε ενάντια σε όσους τους ενθαρρύνουν αλλά και σε όσους τους ανέχονται. Απεργούμε ενάντια στο μίσος που θέλουν να μας μάθουν να στρέφουμε προς το διπλανό μας ενώ θα έπρεπε να το στρέφουμε σε όλους εκείνους που λυμαίνονται τη χώρα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου