ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

http://dpsd.tumblr.com/

http://radioblacksheep.blogspot.com

www.reactfestival.gr




Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από την Σύγκλητο


Ενημέρωση απο την Σύγκλητο
Μυτιλήνη 18-12-2012

Την Τρίτη στις 18-12 συγκεντρωθήκαμε στον χώρο συνεδριάσεων στο κτήριο Διοικητικών Υπηρεσιών. Στον λόφο σε όλα τα κτήρια υπήρχαν  αναρτημένα πανό σχετικά με τις καταλήψεις και τις διεκδικήσεις των διοικητικών και φοιτητών, των εκεί τμημάτων. Στη αίθουσα της Συγκλήτου ήταν συγκεντρωμένοι εκτός απο τα μέλη της συγκλήτου αρκετοί φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι, που με την παρουσία τους ήθελαν να υποστηρίξουν τους απολυμένους συναδέλφους τους.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
·         Διαγραφή υπαλλήλων ΙΔΑΧ απο το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού
·         Ενημημέρωση / Συζήτηση για το σχέδιο “Αθηνά”
·         Στα διοικητικά, εκλογές προέδρων τμημάτων

Αναλυτικότερα:
·         Διαγραφή υπαλλήλων ΙΔΑΧ απο το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού
Ο Πρύτανης έκανε αρχικά μια ενημέρωση για την κατάσταση του Πανεπιστημίου σχετικά με τις Διοικητικές Υπηρεσίες. Διαβεβαίωσε το σώμα οτι γίνονται από την Πρυτανική Αρχή κινήσεις και ενημερώσεις στην σωστή κατεύθυνση για την σωστή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια η Σύγκλητος κλήθηκε να πάρει απόφαση, μετά απο πίεση καθηγητων, υπαλλήλων και φοιτητών για αναστολή λειτουργίας. Ο Πρύτανης επέμενε για αναστολή λειτουργίας αποκλειστικά των Διοικητικών Υπηρεσιών τις μέρες της εκδίκασης της υπόθεσης από το Συμβούλειο Επικρατείας για την αναστολή των διατάξεων περι διαθεσιμότητας του νόμου 4093/12. Υπάλληλοι και καθηγητές παρέθεσαν πρόταση αναστολής για 2 ή 3 μέρες και οι φοιτητές πρόσθεσαν αναστολή λειτουργίας ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Έπειτα απο συζήτηση και αφού ο Πρύτανης ενημέρωσε οτι αναστολής της λειτουργίας ολόκληρου του Πανεπιστημίου είναι αδύνατον να αποφασιστεί έγινε ψηφοφορία και τα μέλη της συγκλήτου ψήφισαν ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών τις ημέρες Πέμπτη-Παρασκευή. Υπήρχε μια ασάφεια απο την πλευρά του Πρύτανη για τις λειτουργίες που πρόκειτε να ανασταλούν αφού πρόσθεσε στο τέλος οτι και οι Διοικητικοί Υπάλληλοι θα δουλεύουν.

·         Ενημημέρωση / Συζήτηση για το σχέδιο “Αθηνά”
Έγινε μια γενική ενημέρωση γα το σχέδιο “Αθηνά ” σε όλη την Ελλάδα. Στην συνέχεια οι Πρυτανικές Αρχές έκαναν ενημέρωση για την απόφαση που έστάλη στο υπουργείο λέγοντας οτι προτάθηκε η διατηρηση των τμημάτων και των θέσεων τους ώς έχει. Έστειλε ένα 6 σέλιδο έγγραφο με τίτλο “Προτάσεις για το Σχέδιο Αθηνά” προς το Υπουργείο. Για ενδεχόμενες αλλαγές απο πλευράς του Υπουργείου ενημέρωσαν οτι θα γίνει συνεδρίαση Πρυτανικών Αρχών και θα αποφασιστεί η κατεύθυνση μας. Δεν δόθηκαν διευκρινήσεις απο μέρους τους για τις ενδεχόμενες αλλαγές που εκτιμάται να γίνουν στο Αιγαίο παρά τις πιέσεις απο φοιτητές και καθηγητές.

·         Στα διοικητικά, εκλογές προέδρων τμημάτων
Έγινε λόγος για τις εκλογές προέδρων των τμημάτων. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί εκλογές σε 2 Τμήματα του Πανεπιστημίου στην Ρόδο. Η διαδικασία εκλογής (η οποία μπορεί να ισχύει απο το ΄82) πλαισιώνεται στον νόμο 4009/13 και κατα συνέπεια είναι η εφαρμογή του. Η πλειοψηφεία της Ακαδημαϊκής κοινώτητας έχει δηλώσει την αντιπαράθεση της στον νόμο αυτό άρα και στις εκλογές. Σε πολλά Τμήματα όπως και στην Σύρο οι εκλογές παρεμποδίστηκαν από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Στο Τμήμα Κοινωνιολογίας οι καθηγητές δεν δέχτηκαν να δηλώσουν υποψήφιοι και άρα το Τμήμα δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την διαδικασία. Στην Σύγκλητο τέθηκε ώς θέμα η εκλογή προέδρου απο το συγκεκριμένο Τμήμα και προτάθηκε υποψήφιος ο οποίος εκλέχτηκε ώς πρόεδρος απο την σύγκλητο παρά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών.

Τέλος, έγινε λόγος για τα Συμβούλια Διοίκησης και τις “ μυστικές” τους συνεδριάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 5 συνεδριάσεις χωρίς να έχει ενημερωθεί η Ακαδημαϊκή κοινότητα για τις ημερομηνίες και χώρους συνεδριάσεων. Απο τον νόμο ορίζεται οτι οι συνεδριάσεις  του Συμβουλίου δεν απαιτείται να πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, τα μέλη δεν είναι αναγκαίο να βρίσκονται στην ίδια αίθουσα κατά την συνεδρίαση και δεν είναι απαραίτητη η ανακοίνωση της συνεδρίασης τους. 
Μετά απο έντονες αντιδράσεις των φοιτητών για τα Συμβούλια Διοίκησης αλλά και για τις εκλογές προέδρων ο Πρύτανης έληξε της διαδικασία και αποχώρησε απο τον χώρο συνεδριάσεων.
*Αποφεύχθηκε η συζήτηση πολλών θεμάτων που διατυπώνονταν με σειρά στην ημερλησια διάταξη όπως τα φοιτητικά ζητήματα (όπου βρίσκονταν στην 3η θέση) αλλάζοντας την σειρά πολλών “καίρiων” ζητημάτων του Πανεπιστημίου όπως οι εκλογές προέδρων (όπου βρίσκονταν στην 6η θέση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου